Navigation

 

Om Röshults

Vår historia

Vi är stolta över våra rötter, berättelsen började i Röshult i Småland. För Röshults står det svenska hantverket i fokus, rena linjer möter ett tidlöst formspråk. Vårt främsta ledord är kvalitet, inget lämnas åt slumpen. Röshults produkter följer naturen, vi vill att våra material ska leva och förändras under åren. Vi bjuder in elden och värmen till våra trädgårdar, sprider grönska inomhus och inreder med ljus.

Varumärket Röshults föds

Anders Norgren, far till en av grundarna, skapade Röshults första produkt – den vi i dag kallar Eldkorg Original. Idén till eldkorgen kom i det lilla torpet i småländska Röshult, några mil söder om Jönköping. Han förknippade produkten så starkt till platsen att han döpte den till Röshults Eldkorg. Vårt varumärke var fött.

Affärsidé

Att med möbler och inredning skapa en tidlös modern miljö för hem, trädgårdar och offentliga platser.

Vision / strategi

Vår strategi är att med namnkunniga formgivare ta upp redan befintliga produkter i nya former.  Med ett nära samarbete med det högre segmentet inom möbel, inredningsmarknaden, arkitekter och inredare erbjuda ett formstarkt möbel och inredningskoncept för medvetna konsumenter.  Bästa form och högsta funktion är målen för alla våra produkter.

Röshults och miljö

Alla våra produkter är svensktillverkade med särskild omtanke för miljön. Vi producerar, paketerar och distribuerar  alla våra varor i Småland under ett och samma tak. På så vis minimerar vi transporter och onödig belastningen på vår miljö. Det är bra med närproducerat, det är bra med svenskt!

Ägare